Jednotka zrenia-kvasenia MFL
Jednotka zrenia/kvasenia MFL je nádrž, ktorá umožňuje ohrievanie a tiež chladenie mlieka s cieľom pasterizovať (ohrievať) produkt a kontrolovať jeho fermentáciu (chladenie). Jednotku možno použiť na výrobu rôznych druhov jogurtov, fermentovaných mliek a kyslej smotany. Navyše toto isté zariadenie tvorí neoddeliteľnú súčasť procesu výroby masla.
Výroba jogurtu: po výstupe z pasterizátora sa mlieko privádza do fermentačnej jednotky alebo fermentačnej nádrže. Toto tepelné spracovanie eliminuje v podstate všetku patogénnu flóru.
Na výrobu tekutého jogurtu sa inkubácia vykonáva v zrecej jednotke s miešaním a reguláciou teploty až do ukončenia procesu fermentácie. Potom sa ochladí a zabalí.
Na výrobu pevného typu jogurtu sa balenie vykonáva pred inkubáciou. Potom sa umiestni do vykurovaného skladu na zrenie a následne sa ochladí v chladiacom slade.
Výroba masla: výroba masla začína smotanou získanou procesom odstredenia alebo štandardizácie mlieka. Smotana sa ochladí a skladuje vo fermentačnej jednotke podobne ako jogurt.
Technical informations
MFL je vybavená je dvojplášťom na ohrev vodou alebo parou, možnosť chladenia ľadovou vodou. Ide o miešadlo pre rovnomerné miešanie, ktoré má zabudovanú sondu na kontrolu teploty, s možnosťou nastaviteľnej teploty, jeho súčasťou sú aj hladinové senzory. Ďalším bonusom miešadla MFL je vstup vzduchu s filtrom, priezor s osvetlením pre vizuálnu kontrolu, prielez na kontrolu a údržbu a guľôčky v spreji na čistenie CiP.
Materiál:
Časti v kontakte s produktom: AISI 316L a AISI 304.
Zvyšok materiálu: AISI 304.
Tesnenia v kontakte s produktom: EPDM.
Vnútorná povrchová úprava: (kontakt s produktom) Ra ≤ 0,8 μm.
Ostatné vonkajšie povrchové úpravy: matne leštené.
Prihlásiť sa